Ajdna je vzpetina nad vasjo Potoki, na vrhu katere se nahaja Arheološko najdišče Ajdna iz poznoantičnih časov. Na pohodu smo imeli težave s parkiranjem, pri vzpenjanju pa poleg strmine tudi s slabše označenimi predeli poti. Pot je tik pod vrhom zelo izpostavljena in jo je mogoče premagati le ob pomoči klinov. Iz Ajdne smo pot nadaljevali v dolino Završnice in si pri lovski koči ogledali medvede.

Na Begunjščico vodi več poti. Naše izhodišče je bil tokrat Ljubelj, od koder smo se odpravili po Bornovi poti skozi Bornove tunele do planine Prevala. Po počitku smo pohod nadaljevali s postankom pri vodnjaku Roža vse do Roblekovega doma. Pred nami je bil še strmejši del poti do vrha Begunjščice, kjer so nas pozdravile kavke. Do Ljubelja smo se vrnili kar preko melišč po pobočjih Zelenice.

Na Begunjščico vodi več poti. Najino izhodišče je bil tokrat Ljubelj, od koder sva se odpravila preko smučišča Zelenica do Planinskega doma na Zelenici in naprej proti Begunjščici. Zaradi vročine sva imela več težav na poti, a sva vztrajala do vrha, kjer je bilo še nekaj utrujenih pohodnikov. Vrh sva zaradi oblakov hitro zapustila. Vračala sva se mimo Roblekovega doma in čez planino Prevala.

Raziskovali smo kraje pomembne bitke v 2. svetovni vojni, Dražgoše. Po strmi poti smo se povzpeli do Bičkove skale, kjer smo občudovali razgled in razmišljali o vojnih časih. Nadaljevali smo do Bele peči, kjer so nam ob čudovitem razgledu družbo delali številni metulji. Naš krožni pohod smo nadaljevali še do razgledne točke na Dražgoški gori, nato pa dan zaključili pri Spomeniku Dražgoški bitki.

Bistriška planina je priljubljena pohodniška in sprehajalna točka. Do nje vodi več poti, mi smo izbrali pot z izhodiščem z Brezij pri Tržiču. Po začetnih težavah z iskanjem možnega mesta parkiranja in začetnim malce strmejšim vzponom, je bil pred nami prav prijeten lahkoten sprehod. Na planini smo pri Koči na Bistriški planini pomalicali, potem pa se lahkotno vrnili v dolino.

Bistriška planina je priljubljena pohodniška in sprehajalna točka. Do nje vodi več poti, mi smo izbrali pot z izhodiščem z Brezij pri Tržiču. Po začetnih težavah z iskanjem možnega mesta parkiranja in začetnim malce strmejšim vzponom, je bil pred nami prav prijeten lahkoten sprehod. Na planini pa smo pri Koči na Bistriški planini le pomalicali in se zaradi slabega vremena hitro vrnili v dolino.

Blegoš smo tokrat obiskali pozimi s krpljami in turnimi smučmi. Dan brez oblačka smo začeli na koncu vasi Gornje Žetine. Pri lovski koči smo po kratkem počitku nadaljevali vzpon prek grebena. Izbrali smo prestrmo pot za zimske razmere, a vseeno osvojili vrh in uživali v spustu do Koče pod Blegošem. Pri povratku v dolino smo zašli do vasi Potok in si precej podaljšali povratek na Črni Kal.

Na Blegoš sva se povzpela po najbolj obiskani poti, ki vodi izpred lovske koče na Črnem Kalu. Med hojo sva občudovala razgled na škofjeloške hribe in dolino, videla sva veliko pomladnih cvetlic in hkrati lahko naredila tudi snežno fotografijo. Na vrhu sva občudovala razgled, nato pa sva se spustila do Koče pod Blegošem. Pri vračanju v dolino sva se srečala z (bolnim) divjim petelinom.

Na Lipansko planino smo odšli s planine Javornik. Prečkali smo Medvedovo Konto in do Blejske koče videli že veliko cvetja in čudovite okolice. Nadaljevali smo proti Mrežcam, kjer smo si vzeli čas za slikanje pogačic. Na grebenu smo uživali razgled na Triglav in drugo visokogorje, izpostavljeni del tik pred Lipanskim vrhom pa nas je res napolnil z adrenalinom. Spustili smo se po strmejši poti.

Na topel pomladni dan smo obiskali Blejski Vintgar. Pot je nezahtevna in lepo urejena ob reki Radovni. Poseben čar obisku so nam naredili hoja po mostovih in galerijah, pogledi na brzice in manjše slapove ter seveda pogled na slap Šum, ki zaključuje sotesko. Sprehodili smo se še do cerkvice sv. Katarine, kjer smo uživali lep razgled na Bled in okolico, nato pa smo se vrnili skozi sotesko.