Izpod peresa pisatelja Paula Coelha je nastala zgodovinska pripoved o Margareth Zelle, ki jo poznamo pod imenom Mata Hari. Avtor nam predstavi usodo dekleta, ki je iskala blišč, a vedno našla zgolj bedo. Ali je res umrla za posledicami svojih zločinov kot pravijo sodniki, ali pa zgolj zaradi strahu, ki ga je s svojo močjo in lepoto sejala med možmi?

Roman izpod peresa znanega pisatelja Paula Coelha, Rokopisi iz Akre, govori o obleganju mesta Jeruzalem s strani francoskih križarjev v letu 1099. Kljub zgodovinskemu začetku pa nas avtor hitro potegne v svet razmišljanj o naših strahovih, o pomenu našega bivanja, ljubezni in smrti ter naši zapuščini. Tekom pripovedi spoznamo, da so odgovori na naše strahove skriti v nas samih.

Pisatelj Paulo Coelho nas v romanu z naslovom Alef popelje v stičišče nas samih in celotnega vesolja in časa. V nenavadni zgodbi spoznavamo ne samo usodo pisatelja in njegovo stoletja dolgo povezanost z ljudmi, ki ga obdajajo, ampak nas popelje tudi skozi naše potovanje po prostoru in času ter po nas samih.

Pred nami je nov kriminalni roman ameriškega pisatelja Dana Browna. Tudi tokrat v glavni vlogi nastopa profesor Robert Landgon, ki s svojim znanjem simbologije in tokrat še posebej kriptologije preučuje nenavadno smrt svojega dobrega prijatelja, bivšega učenca, pri tem pa naleti na osnovni filozofski vprašanji: »Od kje smo?« in »Kam gremo?«.

Zgodba o srnjačku Bambiju je svetu zagotovo najbolj poznana iz Walt Disney-evih risank. V slikanih in skrajšanih različicah jo marsikdo od staršev prebira svojim otrokom za lahko noč. A branje originalne zgodbe o življenju Bambija nam mladega srnjačka in njegovo življenje predstavil nekoliko drugače. Spoznajte svet živali v gozdu in življenje srn skozi Bambijeve oči!

Roman Alamut, avtorja Vladimirja Bartola, nas popelje v Perzijo, kakršna je bila leta 1092, ko so se bili boji za prevlado v Iranu. Skozi tekoče zapisane besede vstopimo v realen svet vojnih in političnih spletk. A kaj kmalu si pričnemo postavljati vprašanja o tem, kaj je resničen svet in kaj zgolj iluzija prefinjenega stratega ter ali svet vodi blaznež ali človekoljub. Tanka je linija med njima!

V ljubezenskem romanu Ninina pesnika dva, avtorja Bogdana Novaka, glavno junakinjo predstavlja 16-letna Nina, ki obiskuje 2. letnik Gimnazije Poljane. V zgodbi spoznamo njene gimnazijske dni, družino in prijatelje. Čeprav je Nina videti dodobra seznanjena s srednješolskim življenjem, pa se vse zaplete na prvi šolski dan. Le kako bosta dva pesnika, Borut in Boris, vplivala na Ninino življenje?

Paulo Coelho nas v delu Ob reki Piedri sem sedela in jokala popelje v življenje glavne junakinje Pilar in njene mladostniške ljubezni. Zgodba je čustveno napeta in polna vprašanj, prepletena z ljubezensko in versko tematiko. Pilar je razpeta med ljubezen in udobno življenje, prijatelj pa med duhovniški poklic in čustvi do nje. Na razplet zgodbe pa moramo počakati do skoraj da zadnje strani!

Knjiga Peta gora je v številnih pogledih drugačna od ostalih del Paula Coelha. Zgodba je bolj zgodovinska kot prežeta z duhovnostjo. Prikazuje nam življenje mladega Elija, ki se je od ostalih mladeničev ločil po tem, da je imel sposobnost preroka. Na Peti gori živi bog Baal, ki naj bi bil po želji princese Jezabele na čelu nove vere v več bogov. Bo Elija izpolnil svojo Osebno legendo?

GeoCacher Mark Gessner je v igri GeoCaching našel navdih za zanimivo in napeto kriminalko z naslovom First to Find. Uvodoma spoznamo glavne akterje, to so na eni strani morilec, na drugi pa iskalci zakladov Kurt, Judi in Bonne. Ko morilec prične svoj morilski pohod, se trupla znajdejo na krajih postavljenih zakladov. Se bodo iskalci zakladov ujeli v morilčevo past? Bo morilčev načrt uspel?

V knjigi Magov dnevnik nam Paulo Coelho opisuje svoje doživetje na Jakobovi poti, eni najbolj znanih verskih romarskih poti v Evropi, ki vodi h katedrali Santiago de Compostela. Avtor se je na romanje odpravil kot učenec reda RAM, preko vodiča Petrusa pa spoznava skrivnosti reda RAM in sveta duhovnosti. Bo učencu nekje ob Jakobovi poti uspelo najti meč in odkriti še zadnjo skrivnost?

Knjiga The Prose Edda je zbirka zapisanih zgodb islandskega vladarja Snorrija Sturlusona in eno redkih avtentičnih pričevanj o mitologiji severnih ljudstev. Spoznamo nastanek sveta in pomembne zgodbe iz nordijske mitologije, obisk mogočnega vladarja Gylfija treh vrhovnih bogov in dialog med bogom morja in bogom poezije. Delo nam odlično dokazuje bogastvo in razvejanost nordijske mitologije.

Fotografov pogled, knjiga Michaela Freemana, je vstopna točka v vaš svet fotografske kompozicije. Njena vsebina pokriva številna kompozicijsko pomembna področja in bo zadovoljila tako začetnike v svetu fotografije kot tudi tiste, ki se s fotografijo ukvarjate že dalj časa, a vašim slikam vedno nekaj manjka. Knjiga bo tudi odlična odskočna točka za vaš nadaljnji študij fotografije.

Šepetalec psom je knjiga Cesarja Millana, znanega strokovnjaka na področju pasje psihologije. Knjiga nam predstavlja pasjo psihologijo, razmišljanje in življenje psov. Uvodoma se predstavi tudi avtor sam, medtem ko nam v zadnjem delu knjige predstavi njegovo formulo za uravnoteženega in zdravega psa. Zanimivo in poučno branje za vsakega pasjega lastnika!

Paulo Coelho nam v delu Brida predstavi glavno junakinjo, ki že dalj časa čuti potrebo po duhovni rasti. Odloči se, da bo postala čarovnica. Pri Čarovniku se uči Izročilo Sonca, pri Wicci pa Izročilo Lune. Med učenjem se ji razkrijejo prejšnja življenja, pa tudi pomen Druge Polovice. Kakšno pa bo Bridino razkritje na dan Iniciacije?