Krpanova pot je krožna pot po Bloški planoti. Krajši krog je dolg 19 km, daljši, kjer si ogledamo dolino Iške in mline na njej, pa slabih 25 km. Peš se jo prehodi v sedmih urah. Mi smo si izbrali daljši krog in ga prevozili s kolesi. Pot večinoma ni bila naporna, le posamezni odseki so bili s kolesi težje prevozni ali strmi. Priporočamo vsem, ki se ne ustrašijo malo bolj odročnih poti.

S kolesi smo se potepali po Ljubljanskem barju. Od nakupovalnega centra Rudnik smo se na kratko peljali po prometni Ižanki, nato pa po poljski poti do Iške Loke in naprej do Iga. Mimo Iškega gradu smo prišli skozi vas Brest do izhodišča Koščeve poti na Ljubljanskem barju. Barje smo zapustili pozno popoldne, prijetno utrujeni in polni novih doživetij v naravi.

Cerkniško jezero smo obiskali s kolesi. Iz Cerknice smo se preko Dolenje vasi odpeljali vse do vasi Dolenje jezero, od koder smo že uzrli Cerkniško jezero v vsej njegovi lepoti. Narava nas je čisto prevzela, zato smo se veliko ustavljali. Križišče naše osmice je bilo pri Čebelarskem centru, od koder smo se na vrhu klanca enkrat odpeljali proti vasi Otok, drugič pa ob Strženu nazaj do Dolenje vasi.

Pot ob Savi smo obiskali s kolesi. Vozili smo se ob bregovih Save in občudovali naravo ob reki, pri konjeniškem klubu pa konje. Mimo prostorov za piknike smo se pripeljali do končne točke urejene poti, kmetije. Nadaljevali smo še do vodomerne postaje pod mostom Šmartinske ceste, nato pa nazaj skozi Hrastje mimo cerkve sv. Martina do kmetije, kjer smo si pred povratkom ogledali še domače živali.