Prekolesarili smo pot od Dovij do Rateč. Večinoma smo vozili po lepo urejeni kolesarski poti in uživali ob hladu reke ter lepih razgledih. V Mojstrani smo se priključili Kolesarski poti Jureta Robiča z oznako D-2, ki nas je preko Gozda Martuljka in Kranjske Gore pripeljala vse do Rateč. Tu smo se ustavili pri cerkvici, nato pa pri meji z Italijo obrnili nazaj. Ob povratku smo obiskali še Zelence.

Cerkniško jezero smo obiskali s kolesi. Iz Cerknice smo se preko Dolenje vasi odpeljali vse do vasi Dolenje jezero, od koder smo že uzrli Cerkniško jezero v vsej njegovi lepoti. Narava nas je čisto prevzela, zato smo se veliko ustavljali. Križišče naše osmice je bilo pri Čebelarskem centru, od koder smo se na vrhu klanca enkrat odpeljali proti vasi Otok, drugič pa ob Strženu nazaj do Dolenje vasi.

Med našim oddihom v Termah Ptuj smo poleg uživanja v bazenih s kolesi raziskovali Ptuj z okolico. Eno dopoldne smo namenili kolesarjenju okoli Ptujskega jezera oz. Ptujskega morja. V prvem delu poti smo uživali v miru in naravi, druga polovica pa nas je nagradila z lepimi razgledi na jezero in številne ptiče (tudi jate labodov). Izlet smo zaključili v bližini Puhovega mostu v Mestnem parku.

Pot ob Savi smo obiskali s kolesi. Vozili smo se ob bregovih Save in občudovali naravo ob reki, pri konjeniškem klubu pa konje. Mimo prostorov za piknike smo se pripeljali do končne točke urejene poti, kmetije. Nadaljevali smo še do vodomerne postaje pod mostom Šmartinske ceste, nato pa nazaj skozi Hrastje mimo cerkve sv. Martina do kmetije, kjer smo si pred povratkom ogledali še domače živali.

Pot treh zvonov se vije po severnem delu Udin boršta. Mi smo pot iz smeri Žiganje vasi prevozili kar s kolesi. Za srečo smo pozvonili na vse tri zvonove in poskrbeli za dodatno rekreacijo tudi na obeh trim poligonih. Večji del poti smo se vozili po gozdu, med Golnikom in Novaki pa se nam je odprl lep razgled na Kriško goro in okoliške gore, žal pa v zraku ni bilo nobenega padalca.

Na dopustu v Logarski dolini smo en dan namenili kolesarjenju po dolini. Prekolesarili smo spodnji del doline vse do naše kmetije. Uživali smo v čudovitih idiličnih prizorih doline in njenih okoliških gora. Peljali smo se mimo Doma duhovnih vaj in Kapele Kristusa Kralja, v bližini katerega smo videli škotsko govedo. Pri obisku izvira Črna smo se počutili kot v naravi pravljične dežele.