Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Izliv reke Soče

Obiskali smo Naravni rezervat Ustja reke Soče. Hodili smo po krožno urejeni poti in se ustavili v več opazovalnicah, od koder smo lahko opazovali ptiče v njihovem vsakdanjem miru narave. Najbolj nas je navdušilo opazovališče Marinetta, kjer smo imeli na voljo za opazovanje kar tri nivoje. Želeli smo obiskati še izliv Soče, a zaradi vročine odprtega terena in komarjev do tja žal nismo prišli.

Slemenova špica

Pot na Slemenovo špico smo začeli na Vršiču. Hodili smo po melišču in preko ruševja po pobočju Mojstrovke. Po prijetnem vzponu smo na vrhu prelaza zavili desno in nadaljevali z večinoma ravninsko potjo, le zadnji vzpon pred planino Sleme je nekoliko strmejši in bolj izpostavljen. Tu smo uživali v prečudovitem razgledu, jezeru, miru... Na kratko smo odšli tudi na vrh z lepim razgledom.

Premantura 2011

Premanturo smo letos obiskali malce drugačni Bubiji. Prvič sva dopustovala kot zakonca in prvič sva dopustovala kot starša. Premanturo je prvič obiskal najin mali fantič Samo, ki je na srečo enako kot midva užival v čofotanju po vodi in hlajenju v senčki borovcev. Dopoldneve smo preživljali v čistem in mirnem zalivčku Kamenjaka, popoldneve pa pri prikolici z zabavanjem novega družinskega člana.

Barbariga in Kamenjak spomladi

Obiskali smo Istro v spomladanskem času. Nastanili smo se v Barbarigi, od koder smo tretji dan le dočakali sonce in lahko odšli raziskovati Kamenjak spomladi. Obiskali smo nekaj plaž in se sprehodili do najjužnejše točke polotoka. Navdušeni smo bili nad pomladnimi barvami, saj je vse naokoli nas cvetelo. Pri vračanju smo obiskali še Vodnjan, Limski kanal z Romualdovo jamo, Vrsar in Poreč.

Škofja Loka

Raziskovali smo stari del mesta Škofja Loka. Pričeli smo pri srednjeveški kašči, se sprehodili mimo Špitalske cerkve in odšli na sprehod v grajski vrt Škofjeloškega gradu. Na Mestnem trgu smo si ogledali slikovite meščanske hiše in nadaljevali še do Nunske cerkve, Kapucinskega mostu in Kapucinskega samostana. Iz starega dela mesta smo se odpeljali še v Puštal do Nacetove hiše in Hudičeve brvi.

Premantura 2018

Tokratni poletni dopust se je precej razlikoval od dosedanjih. Preživeli smo ga, kot je že tradicionalno, v prikolici na obrobju istrske vasice Premantura. Zaradi opravljenega izpita za voditelja čolnov smo poleg obal Kamenjaka obiskali tudi otoke. Odpeljali smo se na Trombujo in Šekovac, največkrat pa smo se sončili kar na Ceji. Tako je dopust minil izredno mirno.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.