Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Lubnik z Breznice

Od zadnjega vzpona na Lubnik, 1025 m visok vrh nad Škofjo Loko, je minilo že precej let. Tokrat smo se na vrh povzpeli iz vasi Breznica. Kot je značilno za vse poti, je tudi ta pot strma. A s primerno motivacijo smo uspešno premagali strmino in izpred Doma na Lubniku uživali v lepem razgledu sončnega, a vročega poletnega dne. Povratek po drugi poti je še dodatno popestril celoten pohod.

Planina Korošica

Na Planino Korošica vodi več poti, mi smo jo obiskali z izhodiščem pod mejnim prehodom Ljubelj. Gozdna pot je speljana po serpentinah in precej razgibana, večkrat se nam je odprl tudi lep razgled v dolino in na okoliške gore. Ko smo prispeli do planine, smo hodili med številnim cvetjem in vse do Kocbekovega doma na Korošici uživali v slikanju. V dolino so nas pregnale prve kaplje dežja.

Premantura 2004

Prvi oddih Bubijev v Premanturi. Preživela sva ga v družbi Miha in Jureta. Veliko smo se kopali pri svetilniku, kjer smo se v vodi med meduzami igrali z žogo, v senci pa brali knjige ali igrali tarok. Ko smo se malo naveličali stalno iste plaže, smo se odpravili še na Kamenjak. Neko deževno popoldne pa smo izkoristili za obisk Pule, Puljske Arene in Puljske ribarnice, kjer smo 'ujeli' naše kosilo.

Radovljica

Odšli smo na ogled mesta Radovljica. Začeli smo z ogledom starega dela mesta in Linhartovim trgom. Tu stojita Lectarjeva hiša in Radovljiška graščina, za njo pa cerkev sv. Petra z arkadnim dvoriščem. Nadaljevali smo mimo Malijeve in Šivčeve hiše vse do obrambnega jarka. Sledil je ogled novejšega dela mesta z Linhartovim spomenikom in gabrovim drevoredom ter sprehod po pobočju Oble gorice.

Vodna učna pot Grabnarca

Vodna učna pot Grabnarca se prične v Lancovem pri Kulturnem domu. Ko smo zapustili glavno cesto, nas je pot peljala v senco gozda in hlad potokov Lipniške doline. Hoja po lesenih mostovih je bilo doživetje zase. Kar hitro smo prispeli do ruševin Grabnarjevega mlina, od koder smo nadaljevali ob potoku do Grofovega bajerja. Tu se pot obrne z vzponom do vasi Vošče in spustom po cesti do Lancovega.

Pot miru na Krasu

Lep jesenski dan smo izkoristili za obisk Krasa in sprehod po Poti miru na Krasu. Na tej poti smo našli mir v pravem pomenu besede, čudovito kraško pokrajino z rdečim rujem in zgodovinsko dediščino 1. sv. vojne. Sprehodili smo se do jame Pečinke in uživali v razgledu z vrha Pečina, nadaljevali mimo Borojevićevega prestola do Cerja s spomenikom in si za konec ogledali vodnjak pred vasjo Lokvica.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.