Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

S kolesom ob Kamniški Bistrici

Obiskali smo Zeleno os ob Kamniški Bistrici. S kolesi smo se vozili po lepo urejenih poteh ob bregovih Kamniške Bistrice. Pot smo začeli v Domžalah, od koder smo se mimo hriba Šumberk, Srednjih Jarš, hriba in cerkve na Homcu, Šmarc in Duplice pripeljali vse do Kamnika. Po krajši vožnji čez stari del mesta smo obrnili in se vračali mimo Volčjega Potoka in Radomelj nazaj do izhodišča.

Škofja Loka

Raziskovali smo stari del mesta Škofja Loka. Pričeli smo pri srednjeveški kašči, se sprehodili mimo Špitalske cerkve in odšli na sprehod v grajski vrt Škofjeloškega gradu. Na Mestnem trgu smo si ogledali slikovite meščanske hiše in nadaljevali še do Nunske cerkve, Kapucinskega mostu in Kapucinskega samostana. Iz starega dela mesta smo se odpeljali še v Puštal do Nacetove hiše in Hudičeve brvi.

Ljubljansko barje

Ljubljansko barje smo obiskali iz bližine vasi Bevke. Obiskali smo Jurčkov plac, kjer smo se poučili o nastankih barja in njegovi večplastni sestavi . Nato smo odšli do Malega placa, kjer nas je presenetila mala naravna oaza barja kar sredi gozda. Iz barja smo se odpeljali še v vas Jezero do Planinskega jezera in v Črno vas, kjer smo si ogledali Plečnikovo cerkev sv. Mihaela, ki stoji na plotih.

Križna gora – Planica – Crngrob

Podal sem se na pohodno pot po Škofjeloškem hribovju, v kateri sem povezal Križno goro, Planico in Crngrob. Začel sem v Podlubniku in preko naselja Trnje sledil oznakam poti. Ta se je kmalu začela strmo vzpenjati vse do Križne gore. Od cerkve sv. Križa sem nadaljeval hojo proti Lavtarskemu vrhu, Planici in naprej proti cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu. Pot sem zaključil pri TIC Škofja Loka.

Toško Čelo

Na Toško Čelo smo se podali iz Šentvida v Ljubljani. Iz Celovške ceste nas je pot vodila v gozd in se tam pričela vzpenjati, tako smo se kmalu znašli visoko nad mestom. Sama pot ne ponuja večjih posebnosti, zato smo sami poiskali kakšno razgledišče ali lepe utrinke iz narave. Naš cilj je bila Lovska koča na Toškem Čelu, kjer smo si odpočili, nato pa se po isti poti vrnili v dolino.

Ohridsko jezero

Ohrid, mesto cerkva, sem za tri dni obiskal v okviru strokovnega izobraževanja farmacevtov. Poleg samega mesta Ohrid smo si ogledali tudi nekaj večjih znamenitosti - Muzej na prostem v Zalivu kosti, Galerijo ikon, antično gledališče, Plaošnik, samostan sv. Nauma, cerkev sv. Nauma z razgledom na celo jezero ter še nekaj drugih cerkva. Spoznali smo se tudi z Makedonsko hrano in nočnim življenjem.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.