Izleti

Info

  • Trajanje: do pol dneva
  • Letni čas: pomlad, jesen

Vrednote

  • Uživajte v: turistična ponudba
  • Naravne znamenitosti: brez
  • Urbane znamenitosti: brez

Potopis

Čeprav je do Minimundusa v Celovcu približno urica vožnje, sva se z Bubiko tokrat prvič odpravila tja. Na skupinski izlet sta naju povabila moja kolega.

Prebudili smo se v deževno jutro, kar je vsaj nama z Bubiko precej pokvarilo razpoloženje. Prav nič optimistični smo prispeli v Celovec, kjer smo si najprej ogledali mesto in malce pobrskali po trgovinah. Ko pa smo prispeli do vhoda v park pa je posijalo toplo sonce, ki je hitro odstranilo ostanke dežja.

Najprej smo se sprehodili po parku in si ogledali miniature sveta. Komu bi se to lahko zdelo dolgočasno, a Bubija ne bi bila Bubija, če naju ne bi presunil pogled na večino svetovnih znamenitosti zbranih v enem majhnem parku. Različne kulture in zgodovinska obdobja so bila postavljena eden ob drugem, opazovali smo lahko švicarsko domačijo in japonsko hišo.

Popoldne smo zaključili z ogledom planetarija, kjer pa sem seveda zaradi „črevesnih“ težav zamudil prvo predstavo. Mislim, da ostali niso bili preveč jezni name. Bubika zagotovo ne, saj si je le-to lahko ogledala še enkrat.

Povezani prispevki

Dostop

Gorenjsko avtocesto zapustimo pri izvozu za Tržič. Peljemo se mimo Tržiča do bivšega mejnega prehoda Ljubelj in skozi predor v Avstrijo. Sledimo oznakam za Celovec - Klagenfurt. Pred Celovcem sledimo oznakam Minimundus. Park leži blizu Vrbskega jezera (Wörther See). Ob parku je velik brezplačen parkirni prostor.

Zanimivosti

Park Manimundus leži v Avstriji, ob nam dobro znanem Celovcu (Klagenfurt). Gre za park, pogosto označen kot svet v malem, kjer so razstavljene miniaturne replike najbolj znanih zgradb, pa tudi prevoznih sredstev, na svetu. Večina jih je narejena v merilu 1:25. Trenutno je razstavljenih okoli 140 objektov, a se število in same zgradbe zaradi gostovanj po svetu občasno spreminjajo. Dobiček od prodaje vstopnic je namenjen dobrodelni organizaciji Save the children.

Zemljevid


Prenesi kot datoteko GPX

Galerija slik