Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

S kolesi po Logarski dolini

Na dopustu v Logarski dolini smo en dan namenili kolesarjenju po dolini. Prekolesarili smo spodnji del doline vse do naše kmetije. Uživali smo v čudovitih idiličnih prizorih doline in njenih okoliških gora. Peljali smo se mimo Doma duhovnih vaj in Kapele Kristusa Kralja, v bližini katerega smo videli škotsko govedo. Pri obisku izvira Črna smo se počutili kot v naravi pravljične dežele.

Dolina Vrata, slap Peričnik in Zelenci

Podali smo se v zasneženo dolino Vrata. Sprehodili smo se iz Mojstrane po dolini potoka Bistrica. Zaradi lepih zimskih prizorov narave smo hodili počasi, fotografirali in uživali v zimi pa veliko. Pri Koči pri Peričniku smo naredili krajši postanek, potem pa smo se povzpeli še na razgledno ploščad slapu Peričnik. Vračali smo se po isti poti, pred odhodom domov pa smo obiskali še izvir Zelenci.

Kriška gora z Golnika

Običajno pot na 1471 m visoko Kriško goro vodi iz vasi Gozd. Mi smo si želeli pot še podaljšati, zato smo kot izhodišče izbrali parkirišče ob Kliniki Golnik. Strma pot nas je spremljala vse do vrha s Kočo na Kriški gori. Kljub temu pa je bilo med vzponom ravno prav počivališč in razgledišč, da smo si lahko odpočili. Med spustom smo se ustavili na Vzletišču Kriška gora in opazovali let padalcev.

Tržič

Obiskali smo mesto Tržič. Pri ogledu smo sledili informacijski knjižici Sprehod po starem mestnem jedru in tako o Tržiču izvedeli več kot smo se nadejali. Začeli smo pri Kamnitem mostu, se ustavili pod oknom zavetnikov čevljarjev, nato pan tekom ogleda videli veliko tako ali drugače zgodovinsko pomembnih hiš. Sprehodili smo se tudi do zapuščenega gradu Neuhaus, od koder je bil lep pogled na mesto.

Moravske toplice

Odšli smo na krajši oddih v Moravske Toplice. Nastanili smo se v brunarici v neposredni bližini Term 3000 z možnostjo izposoje koles. Tako smo v treh dopoldnevih naredili tri kolesarske ture, popoldneve pa smo namenili sproščanju v termah. Prekolesarili smo iz Moravskih Toplic preko Martjancev do Bogojine, preko Nemčavcev do Murske Sobote in zadnji dan do Bukovniškega jezera ter Kobiljega.

Premantura 2004

Prvi oddih Bubijev v Premanturi. Preživela sva ga v družbi Miha in Jureta. Veliko smo se kopali pri svetilniku, kjer smo se v vodi med meduzami igrali z žogo, v senci pa brali knjige ali igrali tarok. Ko smo se malo naveličali stalno iste plaže, smo se odpravili še na Kamenjak. Neko deževno popoldne pa smo izkoristili za obisk Pule, Puljske Arene in Puljske ribarnice, kjer smo 'ujeli' naše kosilo.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.