Potovanja

Info

  • Letni čas: poletje

Vrednote

  • Uživajte v: razgled, turistična ponudba, divje živali
  • Naravne znamenitosti: jezero, brez
  • Urbane znamenitosti: brez

Potopis

21. 7. 2005 - Prihod in obisk Safari Parka

Okoli petih, z rahlo zamudo, smo se štirje prijatelji odpravili novim dogodivščinam naproti. Pot nas je vodila mimo Ljubljane na avtocesto proti Trstu, nato pa proti Benetkam in Veroni. Z nekaj zastoji zaradi prometnih nesreč smo po kakšnih petih urah in pol prispeli do Gardskega jezera (zemljevid) in z mukami našli kamp. Postavili smo šotor in se odpravili svoji prvi prigodi naproti: Safari Park.

Safari park je razdeljen na dve enoti. Prva je pravi safari, kjer se z lastnim avtomobilom voziš med prostimi živalmi in opazuješ njihov vsakdan. Po mili volji se lahko ustaviš in fotografiraš, nekateri so snemali cele dokumentarce. Edino iz avtomobila nismo smeli stopiti. Dan pa seveda ne bi šel brez zapletov. Na vročem soncu je odpovedal elektronski pomik stekel in ravno v trenutku, ko so bila ta odprta za naš vstop v kletko z levi. Na srečo so bili ti ravno po kosilu in so le poležavali na vročem soncu, tako da jim naš avto ni preveč dišal.

Pred izhodom pa smo naleteli na majhno, to pot prijetno, presenečenje. Majhen nilski konj, mladič, se je strašno dolgočasil in se je odločil nagajati nosorogom. Ti nad njegovim zoprnanjem niso bili pretirano navdušeni in so malce ponoreli. V svoji nejevolji so se precej približali našemu avtomobilu, mladič pa se je še vedno hotel igrati z njimi. Pričeli so ga odganjati, a se jim ni pustil. Ta boj pa se je odvijal prav pred našimi očmi. Doživetje je bilo resnično nepozabno in z veseljem se bom sem še vrnil.

Drugi del parka je bil nekakšen živalski vrt. Zaradi 31°C se mi ni najbolje vtisnil v spomin, Bubika pa je seveda v svetu živali kljub vročini uživala. Videli smo številne ptice, medveda, ki se je veselo hladil v rečici, kače, celo rdečega pando, svet dinozavrov, zanimiv (a zelo vlažen in vroč) deževni gozd z njegovimi številnimi prebivalci, srečali smo celo pava, ki se je samostojno sprehajal po parku in ponagajal Bubiki, in še bi lahko našteval.

Popoldne je tako minilo v znamenju živali, zato smo se tudi mi lačni kot psi in utrujeni kot konji vrnili v šotor in se okrepčali z okusnimi špageti ter vodo. Ponoči se je nad jezerom razdivjala nevihta, ki pa je prinesla čudovito jutro brez oblačka.

22. 7. 2005 - Gardaland

Danes je bil na vrsti Gardaland, mesto zabave in dogodivščin. Sam sem ga tokrat obiskal prvič in sem ves prestrašen in zgrožen opazoval strašljive naprave. Po adrenalinski vožnji v Ikarusu in pozabljenem mestu Atlantidi, smo se peljali z modrim tornadom, nato pa še z nekaterimi bolj prijetnimi vožnjami po umetnih rečicah in vlakih smrti. Manj adrenalinska, morda še celo bolj zanimiva, sta bila tematska ogleda gusarske ladje in grobnice faraonov, zelo napet in zanimiv pa je bil tudi kino, kjer smo doživeli 3D (morda celo 4D) predstavo po rudniku. Da pa dan ne bi prehitro minil, smo se odpravili še na Top Spin, vozili smo se po deževnem gozdu in spoznali vse prednosti prostega pada. Adrenalin je kar šprical iz nas, sendvič, kokakola, voda, sorbet in karamelizirano jabolko pa so le še dodatno poživili dan.

Da pa nebi koncentracija adrenalina prehitro padla, je nad nas pridrvela nevihta ravno, ko smo povečerjali. Tokrat ni šlo za kakšno manjšo zadevico, ampak nevihto, kakršne še nismo doživeli. Nebo je bilo stalno razsvetljeno, veter je krivil šotor, pod njim je tekel potok deževnice. Noč sva v šotoru preživela le Bubija, prijatelja sta se umaknila v manj vlažen, a zato trši avto. Na srečo je prišlo jutro in z njim ponovno sončno nebo brez oblačka.

23. 7. 2005 - Obisk zabaviščnega parka CanevaWorld in odhod domov

Normalen človek ne bi verjel, da si bomo glede na količino vode, ki je tekla prek nas to noč, še želeli obiskati karkoli temu podobnega. A mi smo podrli šotor in pospravili za seboj, se usedli v avto, v diskontu nakupili pijačo (kjer je bila bistveno cenejša kot v kampu) in se odpravili proti zabaviščnemu parku CanevaWorld, kjer domujeta vodni in filmski park.

Vodni park nas je kar malce razočaral, a je imel lepo "počasno reko", nekaj dobrih bazenčkov in hudih toboganov, po katerih se Bubija sploh nisva upala spustiti. Razočaranje so bili pa obiskovalci, Italijani, ki verjetno še nikoli niso slišali za pravila lepega vedenja v takem objektu. Ali pa so zgolj malce pozabljivi in si jih enostavno ne zapomnijo. Tako so naredili zoprno in dokaj nevarno gnečo na rečici, ki se je pretakala iz zalivčka v zaliv. Ostali smo tako padli naravnost na druge kopajoče, na nas pa prihajajoči, užitka željni makaronarji.

Filmski studio je bil precej boljši. Hiša strahov je naravnost nepozabna, še sedaj se nama utrip malce dvigne, če se samo spomniva nanjo. Prav tako smo uživali v Terminator: Live šov-u, čeprav je zabaviščni park v celoti ubogo revše v primerjavi z Gardalandom. Vlak smrti je kratek, a hiter, vožnja po reki pa že kar malce nevarna, predvsem pa mokra. Vse pa je poplačala vožnja z vojaškim tovornjakom, ki nam je prikazal kaskadersko vožnjo in nekatere filmske trike.

Po avtocesti smo se odpravili proti domu, kamor smo prispeli po kakšnih petih urah vožnje. Spanec smo si krepko zaslužili!

Povezani prispevki

Ni povezanih prispevkov.

Zanimivosti

Gardaland je največji zabaviščni park v Italiji, ki se razprostira na 46 hektarjih ozemlja v bližini Verone ob Gardskem jezeru. Park je bil odprt leta 1975, do leta 2004 pa je sprejel že 3,2 milijona obiskovalcev. Njegova posebnost so številni adrenalinski kompleksi, primerni tako za otroke kot odrasle. Obenem v parku tudi stalno skrbijo za nove adrenalinske priprave, ki vsako leto pritegnejo številne turiste. Danes park ponuja 33 atrakcij, 4 tematske vasi in različne vrste predstav, s številnimi restavracijami, trgovinami in bari pa skrbi za udobje svojih obiskovalcev.

Zemljevid


Prenesi kot datoteko GPX

Galerija slik