Obiskali smo Istro v spomladanskem času. Nastanili smo se v Barbarigi, od koder smo tretji dan le dočakali sonce in lahko odšli raziskovati Kamenjak spomladi. Obiskali smo nekaj plaž in se sprehodili do najjužnejše točke polotoka. Navdušeni smo bili nad pomladnimi barvami, saj je vse naokoli nas cvetelo. Pri vračanju smo obiskali še Vodnjan, Limski kanal z Romualdovo jamo, Vrsar in Poreč.

Odšla sva na strokovno ekskurzijo študentov farmacije v Bratislavo. Po obisku predstavništva Leka smo si ogledali staro mestno jedro. Vstopili smo skozi Michailova vrata, si ogledali Michailov stolp z muzejem orožja, mestno hišo in Slovaško narodno gledališče. Presenetila nas je mestna arhitektura. V vinorodni pokrajini Mali Krpati smo degustirali vino, za konec pa obiskali še Bratislavski grad.

Odšla sem na službeno potovanje na Dunaj, kjer mi je družbo delal Podi. Skupaj sva vsak dan odšla na sprehod v Mestni park z zlatim spomenikom Johannu Straussu, Kursalonom, jezercem in potočkom. Prehodila sva približno tretjino Dunajskega Ringa in videla številne znamenitosti (koncertno hišo, opero, Plečnikovo stavbo v obliki likalnika). Sprehajala sva se tudi do Štefanovega in Petrovega trga.

Štirje prijatelji smo odšli novim adrenalinskim dogodivščinam naproti. Nastanili smo se ob Gardskem jezeru in v treh dneh doživeli veliko. V Safari parku smo bili z odprtimi okni med levi, nato nam je pot prekrižal lov med nilskim konjem in nosorogom. V Gardalandu smo spoznali adrenalin v polnem pomenu besede. V CanevaWorld parku smo obiskali vodni del in filmski studio z nepozabno hišo strahov.

V čudoviti naravi Logarske doline smo na turistični kmetiji preživeli krajši oddih. V nekaj dneh smo se povzpeli do Solčavske tise in slapu Rinka, obiskali Robanov kot in Presihajoči studenec, se po Razgledni cesti odpeljali do izhodišča za vzpon na Potočko Zijalko in s kolesom prevozili Logarsko dolino. Zadnji dan smo obiskali še Pravljični gozd, nato smo polni lepih vtisov naš oddih zaključili.

Privoščila sva si pet dni Londona. Nastanila sva se v poceni hotelu z odlično lokacijo ob Hyde parku, Kensingtonskih in Italijanskih vrtovih z vevericami ter številnimi pticami kar na poteh. Prehodila in videla sva veliko. Poleg menjave straže pred Buckinghamsko palačo in sprehoda čez rdečo ulico, sva čas namenila tudi Londonskemu očesu, akvariju, muzeju voščenih lutk in obisku Greenwicha.

Odšli smo na krajši oddih v Moravske Toplice. Nastanili smo se v brunarici v neposredni bližini Term 3000 z možnostjo izposoje koles. Tako smo v treh dopoldnevih naredili tri kolesarske ture, popoldneve pa smo namenili sproščanju v termah. Prekolesarili smo iz Moravskih Toplic preko Martjancev do Bogojine, preko Nemčavcev do Murske Sobote in zadnji dan do Bukovniškega jezera ter Kobiljega.

Ohrid, mesto cerkva, sem za tri dni obiskal v okviru strokovnega izobraževanja farmacevtov. Poleg samega mesta Ohrid smo si ogledali tudi nekaj večjih znamenitosti - Muzej na prostem v Zalivu kosti, Galerijo ikon, antično gledališče, Plaošnik, samostan sv. Nauma, cerkev sv. Nauma z razgledom na celo jezero ter še nekaj drugih cerkva. Spoznali smo se tudi z Makedonsko hrano in nočnim življenjem.

Dopust smo preživeli na otoku Pag v Metajni. Poleg lenarjenja na plaži in raziskovanja bližnje okolice otoka, smo doživeli tudi Novaljo ponoči (sprehod po promenadi, sladoled in zabava na avtomobilčkih) in odšli na ogled starega dela mesta Pag. Obiskali smo tudi nekaj drugih plaž – plažo Čista, plažo Ručica in plažo Zrče. Vračali smo se skozi tunel Učka in se za en dan odpeljali še v Premanturo.

Prvi oddih Bubijev v Premanturi. Preživela sva ga v družbi Miha in Jureta. Veliko smo se kopali pri svetilniku, kjer smo se v vodi med meduzami igrali z žogo, v senci pa brali knjige ali igrali tarok. Ko smo se malo naveličali stalno iste plaže, smo se odpravili še na Kamenjak. Neko deževno popoldne pa smo izkoristili za obisk Pule, Puljske Arene in Puljske ribarnice, kjer smo 'ujeli' naše kosilo.