Brdo pri Kranju je poznano po svojih protokolarnih, kongresnih in športnih objektih. Marsikdo se rad sprehodi po parku in si v bližnji kavarni privošči pijačo. Po zunanji strani parka pa teče 9, 7 km dolga oskrbovalna cesta, ki jo zaradi dolžine, odmaknjenosti od prometnega vrveža in narave obišče veliko ljudi. Pot okoli posestva Brdo lahko izkoristimo za sprehod, tek, trening ali kolesarjenje.

Kolesarili smo po občini Cerklje na Gorenjskem. TIC Cerklje ponuja več različnih kolesarskih poti, mi pa smo si oblikovali svoj krog: Cerklje – Pšata – Poženik – Šmartno – Lahovče – letališče Brnik – Šenčur – Velesovo – Adergas – Češnjevek – grad Strmol – Dvorje. Ustavili smo se ob ribniku Lahovče, na letališču, ob samostanu Adergas, ob ribnikih Češnjevek ter dan zaključili ob gradu Strmol.

Obiskali smo Zeleno os ob Kamniški Bistrici. S kolesi smo se vozili po lepo urejenih poteh ob bregovih Kamniške Bistrice. Pot smo začeli v Domžalah, od koder smo se mimo hriba Šumberk, Srednjih Jarš, hriba in cerkve na Homcu, Šmarc in Duplice pripeljali vse do Kamnika. Po krajši vožnji čez stari del mesta smo obrnili in se vračali mimo Volčjega Potoka in Radomelj nazaj do izhodišča.

S kolesi smo se iz Kranja do Letališča Jožeta Pučnika peljali po gozdu speljani, prijetni in manj prometni stezi. Od Planeta Tuš Kranj smo se preko Poslovne cone Šenčur pripeljali vse do steze letališča, kjer smo uživali v razgledu na pristajanje in vzletanje letal. Krožno smo se nazaj v Kranj vrnili preko Šenčurja, mosta čez avtocesto, Prebačevega, mimo »farme« in Čirč.

Prekolesarili smo pot od Dovjeg do Rateč. Večinoma smo vozili po lepo urejeni kolesarski poti in uživali ob hladu reke ter lepih razgledih. V Mojstrani smo se priključili Kolesarski poti Jureta Robiča z oznako D-2, ki nas je preko Gozda Martuljka in Kranjske Gore pripeljala vse do Rateč. Tu smo se ustavili pri cerkvici, nato pa pri meji z Italijo obrnili nazaj. Ob povratku smo obiskali še Zelence.

Pot treh zvonov se vije po severnem delu Udin boršta. Mi smo pot iz smeri Žiganje vasi prevozili kar s kolesi. Za srečo smo pozvonili na vse tri zvonove in poskrbeli za dodatno rekreacijo tudi na obeh trim poligonih. Večji del poti smo se vozili po gozdu, med Golnikom in Novaki pa se nam je odprl lep razgled na Kriško goro in okoliške gore, žal pa v zraku ni bilo nobenega padalca.