Obiskali smo »dolenjsko metropolo« Novo mesto. Sprehajali smo se po njegovem obrobju, od področja Bršljin, preko Straže in Prečne (mimo cerkve sv. Antona Padovanskega) vse do doline reke Temenice. Tu smo na pešpoti Luknja uživali v lepotah in miru narave. Sprehodili smo se mimo jame Luknja in bili presenečeni nad razsežnostjo ruševin gradu Luknja. Vračali smo se mimo letališča Novo mesto.

Obiskali smo Kostanjevico na Krki in se izpred gostilne Žolnir po Ressljevi poti odpravili na raziskovanje Krakovskega gozda. Pot je bila precej razmočena, lepa pokrajina pa je postajala vse bolj divja. Oznake so nas vodile mimo potopljenega gozda, gojišč ptičev in ograjenega rezervata ven iz gozda. Mimo Cvelbarjevega doba smo prišli nazaj na Kostanjevico in obiskali še samostan ter Formo Vivo.

V Belo Krajino smo se podali s prijateljem jamarjem na 'jamarski dan'. Obiskali smo več neturističnih jam. Ustavili smo se pri jami v Rožancu in pri povratku mimo cerkve sv. Jurija prišli še do ruševin Mitreja na Rožancu. Nato smo se odpeljali proti Črnomlju do druge jame, v naselje Mali Nerajec do tretje jame in v Vinico do zadnje jame. Dan je zaključila policijska kontrola ob Kolpi.