Pot v park Arboretum Volčji Potok odpira drevored, ki nam je ponudil prve poglede na lepe nasade tulipanov. Sprehajali smo se po poteh v različne smeri. Iz objema cvetja smo odšli na sprehod v gozd arboretuma in spet prišli nazaj med cvetje. Sprehajali smo se ob jezeru, kjer se je bohotil črni labod, in odšli do jezera rdečih javorjev. Pred odhodom smo si ogledali še razstavo Minimundusa.

Park Arboretum Volčji potok se nam je tokrat najprej predstavil s številnimi in raznobarvnimi nasadi tulipanov in vijolic, ki so se najlepše bohotili s svojimi nasadi med Toskanskimi zgradbami Minimundusa. Sprehodili smo se do nasada rož v obliki dveh pavov, pri bližnjem jezeru pa smo pri sončenju ujeli želve in race. Dan smo zaključili z obiskom posebne razstave orhidej in tropskih metuljev.

V Belo Krajino smo se podali s prijateljem jamarjem na 'jamarski dan'. Obiskali smo več neturističnih jam. Ustavili smo se pri jami v Rožancu in pri povratku mimo cerkve sv. Jurija prišli še do ruševin Mitreja na Rožancu. Nato smo se odpeljali proti Črnomlju do druge jame, v naselje Mali Nerajec do tretje jame in v Vinico do zadnje jame. Dan je zaključila policijska kontrola ob Kolpi.

Benetke sva obiskala s turistično agencijo. Po prihodu v Benetke nam je vodička predstavila nekaj glavnih znamenitosti (trg sv. Marka, baziliko sv. Marka,, Most vzdihljajev, Doževo palačo), nato smo mesto raziskovali sami. Sprehodila sva se do mosta Rialto in se odpeljala na vrh zvonika sv. Marka s čudovitim razgledom. Dan smo zaključili z vožnjo z ladjico na otok Murano in otok Burano.

Na oblačen novembrski dan smo odšli na sprehod do bližnjih Bobovških jezer. Čeprav smo domačini, smo jih tokrat obiskali prvič. Parkirali smo ob cesti in se sprehodili do informativne table o jezerih. Po kolovozu smo se sprehodili do jezera Ledvička, nadaljevali po gozdni poti mimo Čukove jame in naprej do največjega jezera Krokodilnica. Na poti smo res uživali v samoti in tišini narave.

Potepali smo se po vasi Duplje na Gorenjskem. Začeli smo v Sp. Dupljah pri cerkvi sv. Vida in se sprehodili mimo Graščine Duplje do Vogvarjeve hiše. Obe znamenitosti smo si ogledali le od zunaj in nadaljevali naš sprehod z vzponom proti gozdu, od koder se je odprl lep razgled. Zavili smo na gozdno cesto in odšli do Rokovnjaškega tabora v Udin borštu s kožaricami in Krivo jelko v Zg. Dupljah.

Grad Kamen ima zelo slikovito lego s čudovitim razgledom. Njegove ruševine so res mogočne, za sprehod po njih smo si vzeli kar nekaj časa. Del gradu je sicer odprt samo za obisk na lastno odgovornost, grajski stolp pa je bil ob našem obisku žal popolnoma zaprt. Po ogledu smo se odpeljali v bližnjo dolino Drago do spominskega parka padlim talcem in se od tam ob potoku sprehodili do Doma v Dragi.

Obiskali smo dva pravljična gradova v Italiji. Raziskovali smo številne poti grajskega parka ob gradu Miramar. Našli smo čudovit pogled na morje, Castelleto, Labodje jezero in se sprehodili po drevoredu. Nato smo se odpeljali naprej in se po Rilkejevi poti z nepopisnimi razgledi sprehodili do gradu Devin. Po ogledu gradu smo dan zaključili na idilični razgledni točki grajskega parka.

Obiskali smo Naravni rezervat Ustja reke Soče. Hodili smo po krožno urejeni poti in se ustavili v več opazovalnicah, od koder smo lahko opazovali ptiče v njihovem vsakdanjem miru narave. Najbolj nas je navdušilo opazovališče Marinetta, kjer smo imeli na voljo za opazovanje kar tri nivoje. Želeli smo obiskati še izliv Soče, a zaradi vročine odprtega terena in komarjev do tja žal nismo prišli.

Kljub burji smo se potepali po obali. Sprehajali smo se po ozkih primorskih uličicah Izole mimo Trga padlih in cerkve sv. Mavra do obale z glavnim pomolom. Ker je bila burja za obisk Debelega rtiča vseeno premočna, smo odšli v Koper. Ogled starega dela mesta smo pričeli na Ukmarjevem trgu in končali pri Da Pontejevem vodnjaku. Dan smo zaključili na prazniku kakijev v Strunjanu.