Na Čemšeniško grajsko pot sva se podala iz Lavrice. Prijeten vzpon naju je vodil na Šeparjev hrib z lepim razgledom na okoliške vasi. Pot sva nadaljevala mimo Dvorca Lisičje in čez avtocesto proti najvišji točki poti – vrh Molnik. Po spustu mimo kamnoloma sledi vzpon v naselje Orle, kjer sva se pri brunarici usmerila proti kapelici. Spust naju je pripeljal do Daljne vasi in nazaj v Lavrico.

Tematska pot ob Šaleških jezerih je dobro označena sprehajalna pot ob treh jezerih v Šoštanju. Naš pohod smo začeli ob Družimirskem jezeru, ki je sicer zadnje nastalo jezero izmed treh. Poslovili smo se od družine labodov in nadaljevali mimo Velenjskega jezera, ki je največje v Šaleški dolini. Zadnje in tudi najmanjše med tremi jezeri je Škalsko jezero, okoli katerega smo se tudi sprehodili.

Ostrovrharjeva pot nas je popeljala skozi zgodovinsko, naravno in kulturno dediščino Podgrada ter vitezov Ostrovrharjev. Po potepanju po Kašeljskem hribu ponuja veliko znamenitosti. Videli smo staro vilo Novi grad, mesto meje med Nemčijo in Italijo med 2. sv. vojno, nasad himalajskega bora, ruševine Starega gradu, kamnolom mlinskih kamnov, pohod pa smo zaključili s spustom v Knapovsko drago.