Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Okoli Ptujskega jezera

Med našim oddihom v Termah Ptuj smo poleg uživanja v bazenih s kolesi raziskovali Ptuj z okolico. Eno dopoldne smo namenili kolesarjenju okoli Ptujskega jezera oz. Ptujskega morja. V prvem delu poti smo uživali v miru in naravi, druga polovica pa nas je nagradila z lepimi razgledi na jezero in številne ptiče (tudi jate labodov). Izlet smo zaključili v bližini Puhovega mostu v Mestnem parku.

Salzburg, Mannheim, Heidelberg

V okviru študentske ekskurzije sem obiskala tri čudovita mesta – Salzburg v Avstriji in Mannheim ter Heidelberg v Nemčiji. V Salzburgu so nas prav na vsakem delu mesta krogle spomnile na Mozarta. Mannheim je mesto številnih znamenitosti, a žal precej umazano. Najbolj nas je očaralo mesto Heidelberg – celotno mesto je prečudovito, še posebej pa nam bo ostal v spominu grajski vrt.

Blejski Vintgar

Na topel pomladni dan smo obiskali Blejski Vintgar. Pot je nezahtevna in lepo urejena ob reki Radovni. Poseben čar obisku so nam naredili hoja po mostovih in galerijah, pogledi na brzice in manjše slapove ter seveda pogled na slap Šum, ki zaključuje sotesko. Sprehodili smo se še do cerkvice sv. Katarine, kjer smo uživali lep razgled na Bled in okolico, nato pa smo se vrnili skozi sotesko.

Izola – Koper – Strunjan

Kljub burji smo se potepali po obali. Sprehajali smo se po ozkih primorskih uličicah Izole mimo Trga padlih in cerkve sv. Mavra do obale z glavnim pomolom. Ker je bila burja za obisk Debelega rtiča vseeno premočna, smo odšli v Koper. Ogled starega dela mesta smo pričeli na Ukmarjevem trgu in končali pri Da Pontejevem vodnjaku. Dan smo zaključili na prazniku kakijev v Strunjanu.

Škocjanski zatok in razgled na Primorje

Obiskali smo Naravni rezervat Škocjanski zatok pri Kopru, ki je največje polslano somornično mokrišče v Sloveniji. Ob začetku poti so nas pozdravili kamarški konji, nato smo sledili poti v objemu zelenja. Naravo in živali smo opazovali iz več opazovalnih točk, najdlje pa smo se zadržali na opazovalnem stolpu. Nato smo se odpeljali še nad Markovec, kjer smo uživali lep razgled na slovensko obalo.

Koča v Krnici pod Kriško steno

Na zimski dan smo obiskali dolino Krnice pod Kriško steno. Prečkali smo most Velike Pišnice in ves čas hodili po cesti ob reki. Uživali smo v čudovitih zimskih prizorih narave, pot pa se je počasi vzpenjala. Strmina je bila nekoliko večja naprej od planine V Klinu pa vse do Koče v Krnici, kjer smo se ogreli s čajem. Spust s sankami je bil v zgornjem delu hiter, od planine naprej pa zelo počasen.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.