Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Potočka zijalka

Potočko zijalko smo obiskali na dopustu v Logarski dolini. Po Panoramski cesti smo se peljali do Podolševe, ki je bilo naše izhodišče. Pot nam ni prizanašala s strmino. Vzpenjali smo se hitro, za kar smo bili nagrajeni z vse več lepimi pogledi v dolino. Pred vhodom v jamo Potočka zijalka smo na klopeh uživali v razgledu, nato pa smo pred odhodom v dolino še hitro pokukali v temno notranjost jame.

Ponovno na Jezerskem

Ponovno smo obiskali Jezersko, tokrat smo najprej odšli proti cerkvi sv. Ožbolta. Pri Karničarjevih smo si izposodili njen ključ za ogled od znotraj, nato pa smo se odpeljali do Ankove domačije in se sprehodili do Jezerske slatine. Po krajšem oddihu pri Planšarskem jezeru smo se odpeljali do kmetije Spodnji Virnik in obiskali lehnjakove izvire, pred odhodom domov pa še kamnolom lehnjaka.

Premantura 2006

Dopust v Premanturi sva tokrat preživljala sama. Dneve sva si krajšala z branjem knjig, kartanjem in drugimi igrami, opazovanjem nevihte skozi okno prikolice ali opazovanjem surfarjev v Stupicah. Ob večerih sva se sprehajala do vasice Premantura, kjer sva si privoščila slastne baklave in limonado. Čeprav sva bila letos brez prijateljev, pa sva vsak dan dobila obisk veverice in številnih ptic.

S kolesi iz Dovjega do Rateč

Prekolesarili smo pot od Dovjeg do Rateč. Večinoma smo vozili po lepo urejeni kolesarski poti in uživali ob hladu reke ter lepih razgledih. V Mojstrani smo se priključili Kolesarski poti Jureta Robiča z oznako D-2, ki nas je preko Gozda Martuljka in Kranjske Gore pripeljala vse do Rateč. Tu smo se ustavili pri cerkvici, nato pa pri meji z Italijo obrnili nazaj. Ob povratku smo obiskali še Zelence.

Ljubljansko barje

Ljubljansko barje smo obiskali iz bližine vasi Bevke. Obiskali smo Jurčkov plac, kjer smo se poučili o nastankih barja in njegovi večplastni sestavi . Nato smo odšli do Malega placa, kjer nas je presenetila mala naravna oaza barja kar sredi gozda. Iz barja smo se odpeljali še v vas Jezero do Planinskega jezera in v Črno vas, kjer smo si ogledali Plečnikovo cerkev sv. Mihaela, ki stoji na plotih.

Brezjanska pot miru

Izhodišče Brezjanske poti miru je v bližini znane bazilike na Brezjah. Začetek poti označuje informativna tabla, od koder stopnice vodijo v dolino potoka Peračica. Tu smo uživali v miru narave in prečkanju mostov, na tleh smo tudi večkrat opazili peračiški tuf. Pot se zaključi pri slapu Peračica, od kjer smo se preko vasi vrnili na Brezje ter se odpeljali še do arheološkega najdišča Villa Rustica.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.