Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Triglav

Na Triglav smo se odpravili iz Rudnega polja. Naš pohod je trajal tri dni. Prvi dan smo šli mimo Vodnikovega doma čez Konjski preval do Kredarice. Drugi dan smo se povzpeli čez Mali Triglav na vrh Triglava in se krstili pri Aljaževem stolpu. Spustili smo se preko Planike do Doliča in tam zaradi vremena prespali. Tretji dan smo uživali v Dolini Triglavskih jezer med svizci, belkami in kozorogi.

Ljubljansko barje

Ljubljansko barje smo obiskali iz bližine vasi Bevke. Obiskali smo Jurčkov plac, kjer smo se poučili o nastankih barja in njegovi večplastni sestavi . Nato smo odšli do Malega placa, kjer nas je presenetila mala naravna oaza barja kar sredi gozda. Iz barja smo se odpeljali še v vas Jezero do Planinskega jezera in v Črno vas, kjer smo si ogledali Plečnikovo cerkev sv. Mihaela, ki stoji na plotih.

Polhograjska Grmada

Polhograjska Grmada je eden najvišjih vrhov Polhograjskega hribovja. Kljub vsemu pa je razmeroma lahko dostopna in zato velja za bolj obiskan vrh. Naše izhodišče je bila vas Topol, od koder smo vrh Polhograjske Grmade osvojili po sorazmerno položni poti. Strmejši je bil le zadnji vzpon, ki nas je ob pomoči stopnic pripeljal na skalnat vrh z izrednim razgledom. Pri povratku smo le uživali na soncu.

Minimundus in Europapark

Po več kot desetletju smo polni pričakovanj ponovno obiskali park Minimundus. Poleg miniaturnih svetovnih znamenitosti so poseben čar na našega najmlajšega naredili številni vlakci, ki so nato usmerjali našo pot. Po kosilu smo se sprehodili še »čez cesto« v bližnji Europapark. Presenečeni smo bili nad njegovo velikostjo, urejenostjo in hkrati lepotami ter mirnostjo, ki jo je ponujal.

Čemšeniška grajska pot

Na Čemšeniško grajsko pot sva se podala iz Lavrice. Prijeten vzpon naju je vodil na Šeparjev hrib z lepim razgledom na okoliške vasi. Pot sva nadaljevala mimo Dvorca Lisičje in čez avtocesto proti najvišji točki poti – vrh Molnik. Po spustu mimo kamnoloma sledi vzpon v naselje Orle, kjer sva se pri brunarici usmerila proti kapelici. Spust naju je pripeljal do Daljne vasi in nazaj v Lavrico.

Premantura 2004

Prvi oddih Bubijev v Premanturi. Preživela sva ga v družbi Miha in Jureta. Veliko smo se kopali pri svetilniku, kjer smo se v vodi med meduzami igrali z žogo, v senci pa brali knjige ali igrali tarok. Ko smo se malo naveličali stalno iste plaže, smo se odpravili še na Kamenjak. Neko deževno popoldne pa smo izkoristili za obisk Pule, Puljske Arene in Puljske ribarnice, kjer smo 'ujeli' naše kosilo.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.