Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Pokljuka pozimi in Bled

Tokrat smo Pokljuko obiskali v snegu. Naš pohod smo začeli pri vojašnici in nadaljevali proti strelišču biatlonske proge. Ob tekaški progi smo se odpravili v smeri planine Konjščice, a zaradi več ledenih in snežnih težav na poti do planine nismo prišli. Odločili smo se za povratek po isti poti in uživanje v pogledih na zimske Pokljuške gozdove. Dan smo zaključili s sprehodom ob Blejskem jezeru.

Park Brdo

Sprehajali smo se po delu Parka Brdo, odprtem za javnost. Očaral nas je s svojimi sprehajalnimi potmi, Gabrovim in drugimi drevoredi, lepim grajskim vrtom Gradu Brdo, Zoisovo lipo, mostički Račjega otoka, Otočkom ljubezni, dvema jezeroma, bujno cvetočimi rododendroni in drugimi lepotami. Dan smo zaključili s torticami Kavarne Zois.

Z baklami do Krive jelke

Kriva jelka je jasa v spominskem parku Udin Boršt. Do Krive jelke gremo sicer večkrat na sprehod iz Zg. Dupelj mimo cerkve sv. Mihaela, a tokrat smo se udeležili tradicionalnega zimskega pohoda z baklami. Začetek pohoda je bil pri gasilskem domu, od koder se nas je več kot 100 pohodnikov s prižganimi baklami podalo na pot. Sprehod ponoči in ob toliko baklah je bilo res posebno doživetje.

Vrtača

Na Vrtačo sva se podala iz Ljubelja preko pobočja smučišča Zelenica. Izpred Doma na Zelenici sva se zaradi sonca kmalu odpravila naprej. Gozdna pot se je spremenila v kamnito, na kateri sva videla veliko gorskega cvetja. Hoja po grebenu je ponujala lep razgled na Stol in okoliške gore. Vrh Vrtače označuje cepin, pri katerem sva kljub vetru v družbi kavk naredila daljši počitek pred povratkom.

Stari grad nad Smlednikom

Iz Smlednika smo se sprehodili na Stari grad nad Smlednikom. Po makadamski cesti mimo kapelic Kalvarije smo po krajšem vzponu že zagledali ruševine gradu. Presenečeni smo bili nad njihovo mogočnostjo in razgledom na okolico, ki so nam ga ponudile. Vrnili smo se k avtu in se odpeljali še do bližnjega Hraškega bajerja, kjer smo v družbi ponosnega laboda opazovali bogat rastlinski in živalski svet.

Premantura 2018

Tokratni poletni dopust se je precej razlikoval od dosedanjih. Preživeli smo ga, kot je že tradicionalno, v prikolici na obrobju istrske vasice Premantura. Zaradi opravljenega izpita za voditelja čolnov smo poleg obal Kamenjaka obiskali tudi otoke. Odpeljali smo se na Trombujo in Šekovac, največkrat pa smo se sončili kar na Ceji. Tako je dopust minil izredno mirno.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.