Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Bistriška planina 2007

Bistriška planina je priljubljena pohodniška in sprehajalna točka. Do nje vodi več poti, mi smo izbrali pot z izhodiščem z Brezij pri Tržiču. Po začetnih težavah z iskanjem možnega mesta parkiranja in začetnim malce strmejšim vzponom, je bil pred nami prav prijeten lahkoten sprehod. Na planini smo pri Koči na Bistriški planini pomalicali, potem pa se lahkotno vrnili v dolino.

London

Privoščila sva si pet dni Londona. Nastanila sva se v poceni hotelu z odlično lokacijo ob Hyde parku, Kensingtonskih in Italijanskih vrtovih z vevericami ter številnimi pticami kar na poteh. Prehodila in videla sva veliko. Poleg menjave straže pred Buckinghamsko palačo in sprehoda čez rdečo ulico, sva čas namenila tudi Londonskemu očesu, akvariju, muzeju voščenih lutk in obisku Greenwicha.

Premantura 2011

Premanturo smo letos obiskali malce drugačni Bubiji. Prvič sva dopustovala kot zakonca in prvič sva dopustovala kot starša. Premanturo je prvič obiskal najin mali fantič Samo, ki je na srečo enako kot midva užival v čofotanju po vodi in hlajenju v senčki borovcev. Dopoldneve smo preživljali v čistem in mirnem zalivčku Kamenjaka, popoldneve pa pri prikolici z zabavanjem novega družinskega člana.

Soteska Vintgar

Lep sončen dan smo preživeli v Soteski Vintgar. Pot po soteski je lepo urejena in naš fotoaparat je pel ob številnih lepih prizorih vode in vodnega toka. Lep zaključek sprehoda po soteski predstavlja slap Šum, od koder smo naš pohod nadaljevali na vrh Hom s cerkvico sv. Katarine. V dolino smo se spustili po drugi poti in posrečilo se nam je, da je naš potep zaključila prav blizu našega parkirišča.

Bratislava

Odšla sva na strokovno ekskurzijo študentov farmacije v Bratislavo. Po obisku predstavništva Leka smo si ogledali staro mestno jedro. Vstopili smo skozi Michailova vrata, si ogledali Michailov stolp z muzejem orožja, mestno hišo in Slovaško narodno gledališče. Presenetila nas je mestna arhitektura. V vinorodni pokrajini Mali Krpati smo degustirali vino, za konec pa obiskali še Bratislavski grad.

Osmica po Cerkniškem jezeru

Cerkniško jezero smo obiskali s kolesi. Iz Cerknice smo se preko Dolenje vasi odpeljali vse do vasi Dolenje jezero, od koder smo že uzrli Cerkniško jezero v vsej njegovi lepoti. Narava nas je čisto prevzela, zato smo se veliko ustavljali. Križišče naše osmice je bilo pri Čebelarskem centru, od koder smo se na vrhu klanca enkrat odpeljali proti vasi Otok, drugič pa ob Strženu nazaj do Dolenje vasi.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.